Steunoproep

Beste sympathisant, klimaat- of milieu-activist,
Bewoner van deze kluit,


Sinds 2022 is Climaxi begonnen met leden. Zo, met de deur in huis, zo weet u al wat er hier straks aankomt.

We hebben onze werking verder uitgebouwd en mensen aangeworven in de hoop om die via verdere projecten aan het werk te kunnen houden. Simon is onze sympathieke winkelier van Eco & Fair geworden en Michelle werkte voor Climaxi op juridisch en administratief vlak.

Samen zijn wij de ploeg die de bloedonderzoeken in het kader van PFAS erdoor geduwd hebben door zelf aan onderzoek te doen. We zijn de mensen met een hart voor de visserij en de kleine boeren. Samen met onze vrijwilligers, leden en buurtbewoners gingen we in verzet tegen nieuwe nutteloze wegen (N42, Oosterweel, N60) en durfden we bedrijven als Utexbel, Indaver en anderen een halt toe te roepen. We helpen lokale mensen in Stabroek, Brakel, D’Hoppe, Ronse, Kortemark, Kruisem, Oostende en co om op te komen tegen vervuiling.

Het fijne is dat ons dat ook lukt en we dus regelmatig overwinningen binnenhalen: Utexbel kreeg een strengere vergunning dan ooit voor mogelijk werd gehouden. Het verkrijgen van vergunningen voor nutteloze wegen blijft maar aanslepen door ons verzet. De stortbaron van Flobecq krijgt zijn wolvenpark voorlopig niet enzovoorts…

Aap

Pas op: nu komt de aap uit de mouw: momenteel is het voor ons moeilijk om de bestaande personeelsploeg te behouden. We kregen een positief evaluatieverslag van de erkenningscommissie van de Vlaamse Overheid voor ons sociaal-cultureel werk en die moet binnen twee jaar de mogelijkheid scheppen om meer centen los te peuteren bij de overheid. We blijven her en der projecten indienen en zetten in op onze coöperatie Eco & Fair (www.ecofair.be) waar we solidaire producten uit binnen- en buitenland verkopen. Je kans ons steunen door aankopen te doen op onze webshop.

We kunnen Simon in dienst houden tot begin april. Michelle neemt een break van vier maanden en hoopt dan terug te komen. Alleen kunnen we dat niet: voor minstens 10 € per jaar ben je lid van Climaxi. Je krijgt dan 4 tijdschriften per jaar, korting op onze activiteiten en stemrecht op onze vergaderingen. We zitten nu aan 300 leden en we zouden graag de kaap van 500 bereiken. Een genereuze gift is uiteraard meer dan welkom! Of je kan zelfs aandeelhouder worden van onze coöperatie. Of koop een mooie PFAS t-shirt voor 23 euro. Het t-shirt is voorhanden in S-M-L-XL-XXL.

We denken dat jij misschien die stap wil zetten. Of je hebt hem ooit gezet, maar niet meer betaald?

Daarom deze brief! 
Ons rekeningnummer: BE40 0016 3236 1163
Méér info over de coöperatie of zo: info@climaxi.be

Katrin, Filip, Simon, Michelle en de bestuurders van vzw Climaxi 


 

PFAS monsterlijk

Voorkant t-shirt

PFAS gaat nooit weg

Achterkant t-shirt