Climaxi: beweging voor een sociaal klimaat

Climaxi is een organisatie die opkomt voor het klimaat en voor sociale rechtvaardigheid. Ons nationaal secretariaat vind je in Gent en ook in Herzele hebben we een kantoor. Climaxi werkt met een klein team van medewerkers en een heleboel vrijwilligers/activisten in de verschillende regio's.

Climaxi komt op voor hernieuwbare energie en bindt de strijd aan met fossiele en kernenergie. We werken rond lokale landbouw en visserij, als alternatieven voor de grote en vervuilende agro-industrie en distributieketens. We zijn actief rond de grote klimaatconferenties van de VN maar zetten net zo goed lokale acties op rond mobiliteit, energie-armoede of energiecoöperaties. Op een moment dat de EU aan Griekenland een onmenselijk bezuinigingsbeleid oplegt, importeert Climaxi Griekse solidariteitsproducten van kleine coöperatieven en een bezette fabriek.

Volgens Climaxi is het moeilijk om het klimaat en de planeet te vrijwaren, zonder het hele systeem van winst en groei in vraag te stellen. System change, not climate change!

Waarom actie voor een sociaal klimaat?

  • Wij bouwen een actiebeweging op in plaats van eenzijdig te focussen op lobbywerk. Climaxi wil daarom mensen op straat brengen, debatten voeren en acties organiseren of ondersteunen. Zo maken we werk van een tegenbeweging van onderop. Ook jij kan ons daarbij helpen.
  • We willen een sociale en solidaire aanpak voor het klimaatprobleem. Zonder sociale oplossingen, zal het klimaat niet beter worden. Hetzelfde systeem helpt de mensen en de aarde om zeep. We gaan op zoek naar een draagvlak om tot echte veranderingen te komen.

Meewerken? 

Climaxi is op zoek naar vrijwilligers! We zoeken mensen die ons kunnen helpen met inhoudelijke dossiers, infostands of activiteiten. Wie onze beweging mee wil uitbouwen is welkom in onze verschillende werkgroepen en in de stuurgroep.

Meer weten? Neem contact met ons op!