Gentse oproep Global Strike for Future

De klimaatjongeren hebben de voorbije maanden iets heel belangrijk in gang gezet. Het klimaat staat nu hoog op de politieke en maatschappelijke agenda. Het is nu aan ons om mee op straat te komen voor het klimaat. 

De jongeren blijven mobiliseren en eisen dat er geluisterd wordt naar de klimaatwetenschappers. Ze hebben ook begrepen dat het klimaatprobleem niet opgelost zal worden met het invoeren van enkele ecotaksen. Er moeten grondige veranderingen komen in heel wat sectoren én dat moet op een sociaal rechtvaardige manier gebeuren. 

De jongeren hebben Global Strike For Future naar voor geschoven als een moment waarop ook volwassenen solidair kunnen zijn met de klimaatstrijd. Een moment ook waarop de sociale strijd de klimaatstrijd kan versterken. Want het is hetzelfde systeem dat zowel het milieu als de mensen ziek maakt.

Er zijn heel wat mobilisaties gepland voor 15 maart. Niet enkel in België of Europa, maar zelfs wereldwijd. Nu is het moment waarop we mekaar kunnen versterken. 

Youth for Climate Gent en Students for Climate Gent organiseren een betoging op 15 maart. Doe mee! Afspraak om 10u aan de Stadshal. Vandaar gaan we naar het Citadelpark. 


Nationaal wordt er ook gemobiliseerd. Vanuit Gent kunnen we samen de trein nemen om de betoging om 13u30 in Brussel Noord te vervoegen. 
Onderstaande Gentse organisaties roepen mee op voor de klimaatstaking in Gent. 

Meer info of ondertekenen? famke[at]motherearth.org (Climaxi vzw) 

Ondertekenaars

Climaxi vzw
LABO vzw
ABVV Oost-Vlaanderen
Students for Climate Gent
Youth for Climate Gent
Vrede vzw
Lekker GEC cvba-so
Gents MilieuFront
GEC (Gents Ecologisch Centrum)
Victoria Deluxe
LSP Gent
Greenpeace Gent
Trafiek vzw
ACV Oost-Vlaanderen
SAP
Solidair Gent

Hand-in-Hand Vluchtelingen
Wijkgezondheidscentrum De Sleep