Eindejaarskaarten: Climaxi zet steden onder water.

Het gaat niet goed met onze aarde. Ze warmt op. Overal ter wereld zien we gevolgen: landbouw en visserij worden moeilijker, mensen vluchten, overstromingen en stormen nemen toe. Ze maken vooral slachtoffers in het Zuiden. Beleidsmakers slepen zich van klimaattop naar klimaattop. Ze boeken wat vooruitgang, maar niet genoeg om het ergste te voorkomen. Vlaanderen en België kunnen nauwelijks resultaten voorleggen en blijven in de file staan.

Als de temperatuur op aarde met 2 ° C stijgt, dan overstroomt een groot deel van onze steden. vzw Climaxi vroeg aan kunstenaar Jo Clauwaert, om dit even te interpreteren.

Het resultaat daarvan is een set postkaarten waarin Oostende, Antwerpen, Doel, Mechelen, Gent en Brugge onder water staan. Laat het een innige wens zijn voor iedereen, dat het niet zo ver komt. En laat ons die omzetten naar concreet collectief engagement. We verkopen deze postkaarten aan 3 € per pakje.

GESCHENKENBEURS

Daarnaast hebben we voor een eindejaaraanbod gezorgd van eerlijke geschenken. Climaxi baat samen met vzw ’t Uilekot en Wereldwinkel Herzele een Eco&Fair winkel uit aan de Groenlaan 39 te Herzele. Daar gaat een geschenkenbeurs door van 8 tot en met 30 december. Als extra stunt lanceren we een pop-up winkel in Geraardsbergen (Studio Schrever Collegestraat 11). Die is open op maandag en zaterdag van 10 tot 12 uur en op woensdag en donderdag van 10 tot 12 en van 14 tot 18 uur. Dit jaar kan je ook wijnen, Griekse producten en pasta’s bestellen via mail. Onze pasta’s komen van Italiaanse coöperatieven (Campo+Terra y Cielo). Wij importeren rechtstreeks olijven en olijfolie van coöperatieven in Griekenland (Modousa+Greenland+Vio-me) en bieden wijn aan van een Franse coöperatieve (Ferme de l’ Etang) die een grote rol speelt in onze landbouwdocumentaire ‘Ceci n’est pas une patate” In de mate van het mogelijke proberen we die in jouw omgeving te leveren. Zo ondersteun je mee de projecten van Climaxi rond klimaat, landbouw en visserij.

Onder de kerstboom ontbreekt misschien ook nog de DVD Fish & Farm, een dubbel-DVD rond landbouw en visserij in barre tijden. De DVD kost 12 € en word je bij overschrijving opgestuurd.

Info: filip@climaxi.be

0496/718472

vzw Climaxi

Groenlaan 39

9550 Herzele

BE40 0016 3236 1163

 

Gentindeleie