Oostende

oostende 2

In Oostende is Climaxi al een drietal jaar actief. Uit de lokale Hart Boven Hardgroep en de klimaatfietstochten groeide een groepje mensen die vol overtuiging meewerken aan de acties van Climaxi.

De groep kreeg nationale weerklank toen Climaxi besliste om op 29 november 2015 toch een mensenketting te organiseren in de stad naar aanleiding van de klimaattop van Parijs. De overheid had ter gelegenheid van de komst van Erdogan en in de nasleep van de terroristische acties in de Franse hoofdstad beslist om geen publieke manifestaties toe te laten. Climaxi legde zich daar niet bij neer en organiseerde een mensenketting die vijfhonderd mensen op de been bracht.

Oostende brengt mensen bijeen van over de hele kuststreek en volgt de discussie rond visserij op de voet. De groep kom met nogal wat mensen naar nationale acties en houdt jaarlijks een stand op Oostende voor Anker. We zorgen voor de verspreiding van de Climaxi-uitgave Het Visserijblad in de streek en organiseren graag af en toe een plotse actie. Zo waren we vorig jaar present voor het Braziliaans Olympisch Dorp op het strand van Oostende. We deelden er folders uit en maakten animatie als protest tegen de staatsgreep in Brazilië, en de gevolgen ervan.

We houden nauw contact met andere actiegroepen als vzw Oosteroever en Restart The Ferries. Onze vrijwilligers zijn ook actief rond de vluchtelingenkampen in Noord-Frankrijk. Sinds dit jaar zijn er regelmatige vergaderingen waarin de groep zich structureert en een aantal activiteiten plant. Zo willen we volgend jaar visserijfeesten plannen in Oostende en denken we opnieuw aan een paar prikacties.    

 

Contact

Johan Bultiauw: 0478/71 48 59

Kries Hoornaert: kriesjex@hotmail.com

There are currently no upcoming events.