Webinar #1 • Klimaatverandering: omgaan met innerlijke grenzen

Add to Calender 2020-10-24 12:00:00 2020-10-24 12:00:00 Webinar #1 • Klimaatverandering: omgaan met innerlijke grenzen | Climaxi In de berichtgeving is er vooral aandacht voor de uiterlijke dimensie van de klimaatverandering. Dat is belangrijk en vanzelfsprekend. Maar wat het met ons doet als we gaan beseffen dat ons leven in de toekomst radicaal zal veranderen, daarover spreekt haast niemand. Ook de relatie met onze kinderen en kleinkinderen die de volle impact te verwerken krijgen, komt zelden in beeld. https://climaxi.be/agenda/webinar-1-klimaatverandering-omgaan-met-innerlijke-grenzen Waerbeke vzw Climaxi no-reply@xio.be Europe/Brussels public

In de berichtgeving is er vooral aandacht voor de uiterlijke dimensie van de klimaatverandering. Dat is belangrijk en vanzelfsprekend. Maar wat het met ons doet als we gaan beseffen dat ons leven in de toekomst radicaal zal veranderen, daarover spreekt haast niemand. Ook de relatie met onze kinderen en kleinkinderen die de volle impact te verwerken krijgen, komt zelden in beeld.

De grote verschuivingen die op ons afkomen, brengen gevoelens van bezorgdheid, angst, machteloosheid, depressie en woede naar boven. Voor iedereen die maatschappelijke transitie ter harte neemt, is het belangrijk ruimte te creëren om deze diepe gevoelens en fundamentele vragen een plek te geven.

Dit webinar wil de opmaat zijn van een noodzakelijke conversatie tussen generaties. We nodigen ambassadeurs uit van Youth for Climate (Lola Segers), Extinction Rebellion (Jolien Paeleman), Grootouders voor het Klimaat (Dirk Tonnard) en Waerbeke (Gerolf T'Hooft). Het panel wordt gemodereerd door Jan Mertens (Oikos).

We luisteren naar Richard Stiegler, auteur van het boek ‘Klimaatverandering en innerlijke grenzen’ dat Waerbeke half oktober publiceert en delen met jou de primeur van een spraakmakende documentaire.

Dit webinar wordt voorafgegaan door een stiltesessie tussen 13u en 13u30 begeleid door meditatieleraar Tom Hannes. Deelname aan die sessie is optioneel.

Als deelnemer aan de Waerbeke Webinars 2020 kun je het boek 'Klimaatverandering en innerlijke grenzen' van Richard Stiegler uitzonderlijk bestellen aan € 10,00 (i.p.v. € 15,00). Bij de bevestiging van je ticket ontvang je hiervoor een actiecode. Dit boek dat Waerbeke half oktober publiceert, is een inspiratiebron voor de Waerbeke Webinars 2020.

Werken mee aan Waerbeke Webinar #1: Youth for Climate, Extinction Rebellion, Grootouders voor het Klimaat, Oikos.
Partners van Waerbeke Webinars 2020: BlinkOut, Citizenne, Extinction Rebellion, Grootouders voor het Klimaat, Natuurpunt, Oikos, Regionale Landschappen Vlaanderen, Vormingplus Kempen, Vormingplus Midden-en Zuid-West-Vlaanderen, Youth for Climate.

 

waerbeke webinar