Gent: Hoe sociaal moet Klimaatomslag zijn?

Add to Calender 2021-11-09 19:00:00 2021-11-09 19:00:00 Gent: Hoe sociaal moet Klimaatomslag zijn? | Climaxi Sustainight van Green Office over Climate Justice met Filip De Bodt https://climaxi.be/agenda/gent-hoe-sociaal-moet-klimaatomslag-zijn Green Hub UGent Climaxi no-reply@xio.be Europe/Brussels public

Hoe sociaal moet een klimaatomslag zijn?

Telkens er een discussie rond klimaat opduikt, krijg je dezelfde discussiepunten: wie gaat de ommekeer betalen? Kan iedereen mee? Hoe zorgen we ervoor dat arbeiders en boeren hun inkomen niet verliezen? In Frankrijk protesteerden de Gele Hesjes tegen stijgende brandstoffenprijzen en de levensduurte in het algemeen.

Filip De Bodt is coördinator van vzw Climaxi en heeft een duidelijke en klare visie over de relatie tussen klimaat en sociale rechtvaardigheid. Hij maakte voor Climaxi een aantal documentaires en staat al veertig jaar met de voeten in het sociaal-cultureel werk. Samen fileren we middenveld en politiek in hun houding tegenover de sociale klimaatkwestie. We maken een zij-uitstapje naar de energiekwestie een tussentijds bilan van de klimaattop in Glasgow.

De avond start met een korte documentaire “La Frite, c’est la fête”, waarin jongeren uit Vlaanderen, Wallonië en Noord-Frankrijk vertellen over hun leven en hoe zij de klimaatkwestie zien.