Leuven

partigiani

Van bij de start in 2011 is er in de regio Leuven een lokale groep van Climaxi actief. Het gaat om een diverse groep, met ook een waaier aan diverse activiteiten. Afgelopen zomer organiseerde Climaxi in Leuven nog het Fiesta Partigiani, een zomerweekend voor de vrijwaring van parkveld, een unieke groene en agrarische ruimte in Heverlee. 

Climaxi organiseert meermaals per jaar in Leuven activiteiten onder de noemer 'Human Ecology'. Dat gebeurt in samenwerking met de cultuurorganisatie Masereelfonds, de ecologische denktank Oikos en soms ook het cultuurcentrum het STUK. Het kan dan gaan van een informatieve activiteit over de inzet van de klimaattop van Parijs tot een debatavond over de mobiliteit in de stad van overmorgen. De reeks is inmiddels een vaste waarde geworden in Leuven waarmee we een heel breed publiek mee bereiken. 

Lokale acties

Daarnaast is Climaxi betrokken bij een aantal lokale actiegroepen. Zo is er 'De Bruul brult', een actiegroep die zich verzet tegen de komst van een nieuwe centrumparking voor 600 wagens onder park de Bruul. Voorts is er ook de actiegroep 'Parkveld blijft natuurlijk!', die ijvert voor de vrijwaring van Parkveld, waar het Fiesta Partigiani plaats vond. Parkveld wordt al méér dan twintig jaar bedreigd door allerhande bouwplannen. Er zijn ook mensen van Climaxi betrokken bij de jaarlijkse herdenking van de atoomaanvallen op Hiroshima en Nagasaki in augustus 1945.

 

Ongehoorzaam

Sinds een jaar zet Climaxi mee de schouders onder het Centrum voor Economische Ongehoorzaamheid, een lokale vzw die een eigen ruimte openhoudt in de Minderbroedersstraat. Het doel was om een vrijplaats te creëren waar er volop kan nagedacht en geëxperimenteerd kan worden rond duurzame, democratische en coöperatieve alternatieven voor de gangbare economie. Er is een atelier waar studenten zelf hun fiets kunnen herstellen. De Griekse solidariteitsproducten worden er verdeeld. Er vinden repaircafés plaats... Maar je kan er ook terecht voor info-avonden en debatten.

Contact 

David Dessers: 0486/69.69.27
Climaxi.vlaamsbrabant@gmail.com

There are currently no upcoming events.