Jaarlijkse COOP-actie: Solidair met ECO & FAIR vanaf 1/03/2020 tot einde voorraad

Coopactie 2020_banner

www.ecofair.be

Eco & Fair is een coöperatie die zich toelegt op de import van producten van Europese initiatieven: Modousa coop (Lesbos) en Greenland (Griekenland) met olijfolie en olijven, de anti-maffia coöperatie Coop Soc Al di là dei Sogni uit de omgeving van Napels en haar Italiaanse producten, de bezette VIO-Me fabriek in Thessaloníki (zepen en kuisproducten) en het Franse 1336 (Thee zonder chemische aroma’s).

Met dit aanbod vullen we Fair Trade aan: heel veel mensen engageren zich voor de korte keten van lokale producten of  voor solidariteit met het Zuiden. We lanceren onze jaarlijkse actie om te bestellen via onze website. We willen mensen ook laten leren kennis maken met maatschappelijk geëngageerde coöperaties binnen Europa.

Méér dan 50 % van onze verkoopprijs gaat naar de producent. Verder betalen we vervoer, verzekeringen, opslag en een deeltijds werknemer. Met de opbrengst steunen we organisaties als Lesbos Solidarity (Vluchtelingenopvang in Lesbos, vzw ’t Uilekot (een eigenzinnig cultureel en actiecentrum) en vzw Climaxi (een klimaatbeweging die kiest voor sociale rechtvaardigheid) hier bij de deur.

Onze acties hebben resultaat: Vio-me maakt op onze vraag nu ook zeep zonder palmolie. De coöperatie Modousa groeide van 40 naar meer dan 80 boeren en perst zijn olijfolie sinds dit jaar in een eigen installatie. Coop Soc Al di là dei Sogni ondersteunt boeren die weerstand bieden tegen de bedreigingen van de maffia in de buurt van Napels (Italië).

Onze producten zijn niet alleen zinnig, maar ook zeer lekker. Een overzicht vind je op onze webshop www.ecofair.be. Daar kan je ook online bestellen. We bezorgen via B-post of via één van onze ambassadeurs.

Je vindt op onze webshop een lijst van ambassadeurs: mensen die zich engageren om de actie bekend te maken bij vrienden, buren, familie of collega’s. Zij nemen de bestelling voor jou op en bezorgen je jouw aankoop in april. Producten die blijven staan bij de ambassadeurs worden doorverkocht.

Vanaf 50 € aankoop krijg je van ons een verrassing: een assortiment 1336-thee met 10 smaken!

Solidair%20met%20ECO%26Fair_2020_bestelformulier.pdf