Grondwetsartikel 7bis

Topjuristen werkten vrijwillig een schitterende klimaatwet uit om de Belgische klimaatpatstelling te geraken. De Raad van State geeft de klimaatwet een 16/20 en zegt als artikel 7bis v. grondwet aangepast wordt — you’re good to go!

7bis is nog enkele weken voor herziening vatbaar is, en na de verkiezingen gaat het hoogstwaarschijnlijk opnieuw op slot, tot minstens 2024. De Belgische politiek heeft nog voor de verkiezingen een kans om een begin te maken van een ernstig klimaatbeleid.

Dit gaat nog niet over concrete maatregelen, maar over de voorwaarden om over zulke maatregelen te kunnen spreken. Jean-Pascal van Ypersele is alvast een grote voorstander: ‘Als we de institutionele blokkeringen kunnen opheffen, zou dat een grote stap voorwaarts zijn.'

Maar liefst 7 partijen ondersteunden het idee om een zinnetje aan de grondwet toe te voegen en 9 partijen steunden het wetsvoorstel. Voor beide is een 2/3e nodig.

Maar de N-VA @Bart_DeWever , Open VLD @RuttenGwendolyn en CD&V @wbeke en MR @CharlesMichel doen niet mee.

Topjuristen, magistraten, jongeren, burgers, ceo's en ondernemingen steunen dit massaal. Hoe toondoof kan je zijn om dit *niet* te horen? Hoe kan je 'voor vooruitgang', 'voor de mensen' of 'voor ondernemers' zijn.
Echt, gasten: Sign 7bis! Do the right thing, dinsdag!
#dotherightthing7bis

Climate Justice