Aandelen Eco & Fair

Climaxi importeert sinds enkele jaren producten van Griekse coöperaties. We begonnen met deze import om hen te ondersteunen in hun verzet tegen de aanhoudende besparingsrondes van Europa. Doorheen de jaren zijn we meer in contact gekomen met andere Europese initiatieven die zich verzetten tegen besparingen en onmenselijke werkomstandigheden. Zo leerden we het anti-maffia netwerk Libera Terra in Italië kennen, de mensen achter Scop-Ti van een bezette theefabriek in Frankrijk. Door de opnames van ‘Ceci n’est pas une patate’ leerden we de verhalen en kritiek van boeren op het Europese landbouwsysteem kennen.

Al deze verhalen, acties en kritieken hebben geleid tot een groeiend aanbod van producten in onze winkel. 

Eco & Fair wil werken aan een ecologische en rechtvaardige wereld door producten uit Noord en Zuid te verkopen via een zo kort mogelijke keten. Daardoor komt meer winst terecht bij de producent. We gaan voor kwaliteitsproducten die niet via de retailsector beschikbaar zijn en kiezen voor voeding die een ecologische meerwaarde heeft (minder vervoer, bio,…). Onze winst gaat naar organisaties die op dezelfde manier bezig zijn en vanuit die bezorgdheid actie voeren voor maatschappelijke verandering.

Eco&Fair is al langer een winkel in het centrum van Herzele. Na een jaar discussie zijn we zijn tot de conclusie gekomen dat we Eco&Fair best omvormen naar een CVBA, een coöperatieve. Op die manier betrekken we meer mensen bij ons verhaal en staan we organisatorisch sterker.

Heb je zin om mee te investeren in een lokaal, ecologisch en coöperatief verhaal? Twijfel dan niet om een aandeel te kopen of langs te komen in onze winkel in Herzele!

Wat gebeurt er met jouw geld? 

Jij kan lekker, ecologisch en coöperatief eten - wij timmeren aan een sociaal en rechtvaardige wereld.

Je aandeel is 100 EUR waard. Wij investeren je geld in de werking van onze winkel. Met de winst die we creëren versterken we onze werkingen die actie voeren voor maatschappelijke verandering. Dit aandeel is fiscaal aftrekbaar. Via de takshelter regeling kan je 30% terug krijgen via de belastingsaangifte. Je investeert minimum 100 euro in de coöperatie en krijgt 30 euro via je belastingen terug. 

Info: filip@climaxi.be

 

logo eco&fair