Ceci n’est pas une patate Vives Hogeschool

Add to Calender 2018-11-13 13:00:00 2018-11-13 13:00:00 Ceci n’est pas une patate Vives Hogeschool | Climaxi Op 13 november stelt onze collega Filip de documentaire 'Ceci n'est pas une patate' voor aan de Vives Hogeschool in Kortrijk. https://climaxi.be/index.php/agenda/ceci-nest-pas-une-patate-vives-hogeschool Vives Hogeschool Kortrijk Climaxi no-reply@xio.be Europe/Brussels public

Op 13 november stelt onze collega Filip de documentaire 'Ceci n'est pas une patate' voor aan de Vives Hogeschool in Kortrijk.

Voor de documentaire ‘Ceci n’est pas une patate’ gingen documentairemakers Filip De Bodt en Geert Lenssens (Climaxi)  in heel Europa op onderzoek uit om te zien wat  de mensen die ons voedsel kweken beroert. Niet alleen onze eigen boeren getuigen over hun werk, maar ook landbouwers van ver over onze grenzen: van een Franse boerin die uitlegt hoe het platteland tot een woestijn hertekend wordt tot mensen uit Afrika en het Midden-Oost die de gevolgen van de Europese exportpolitiek voor hun lokale economie aanklagen: “De lokale landbouw wordt kapot gemaakt, en de slachtoffers vertrekken met gammele bootjes naar Europa”. Gelukkig zijn er ook boeren die voor zichzelf opkomen: ze hebben geen nood meer aan veilingen of aan een grootschalige aanpak, en verkopen rechtstreeks aan de consument. Andersom kopen de klanten soms samen aan, of organiseren ze zich in voedselteams. Want allebei vinden ze eerlijke en kwaliteitsvolle voeding van levensbelang.

Na de documentaire volgt een nabespreking met regisseur Filip De Bodt (Climaxi) over de documentaire en over de politiserende kracht van dit medium.