Antwerpen: Tegengas Cyclotour Doel

Add to Calender 2022-05-25 07:30:00 2022-05-25 07:30:00 Antwerpen: Tegengas Cyclotour Doel | Climaxi 9u30 - Verzamelen aan Steenplein, Antwerpen
10u - Waterbus naar Liefkenshoek
11u - 12u Fietsen van Liefkenshoek naar Doel-dorp
12u - 13u30 - Actie in Doel-dorp: een ander energielandschap schilderen https://climaxi.be/index.php/agenda/antwerpen-tegengas-cyclotour-doel
Steenplein, Antwerpen Climaxi no-reply@xio.be Europe/Brussels public

Kom op 25 mei mee met Tegengas - met de waterbus en de fiets naar Doel


Inschrijving: https://forms.gle/WkPJaKjsa1Bnukpc7


Dit doen we om NEE te zeggen tegen de levensduurverlenging van de kerncentrale in Doel.
Gezien we geen foto’s mogen nemen van de kerncentrale, schilderen we in Doel-dorp het landschap - een ander energielandschap zonder kernenergie en zonder gas!


Breng je verf en stiften mee en fiets mee met Tegengas!


Tegengas bevecht de komst van nieuwe gascentrales in België. Daarnaast bepleiten we ook het behoud van de kernuitstap in 2025. Het risico op een kernramp bestaat altijd en er zal nooit een volledig veilige oplossing zijn voor het radioactieve afval. Kernenergie is bovendien allerminst een hernieuwbare energiebron door de voortdurende afhankelijkheid van neo-koloniale uraniummijnbouw. Tenslotte is het een ondemocratische energievorm, waarbij de energieproductie in de handen van slechts een aantal machtige spelers is, in plaats van collectief beheerd.


Door de subsidies voor fossiel gas te behouden én bovendien de levensduur van twee kerncentrales te verlengen kiest onze regering voor zowel de pest als de cholera: voor een gevaarlijk, ondemocratisch, onrechtvaardig en oorlogsvoedend energiesysteem dat functioneert alsof eindeloze groei op een eindige planeet mogelijk is.


PROGRAMMA:
9u30 - Verzamelen aan Steenplein, Antwerpen
10u - Waterbus naar Liefkenshoek
11u - 12u Fietsen van Liefkenshoek naar Doel-dorp
12u - 13u30 - Actie in Doel-dorp: een ander energielandschap schilderen
🚲 Deze actie kadert in de Tegengas Cyclotour - een vijfdaagse fietstocht langs alle plaatsen waar projecten voor nieuwe gascentrales gepland staan, en langs de twee kerncentrales (Doel en Tihange) waarvan onlangs beslist werd om hun levensduur te verlengen.

Volledige programma van de Cyclotour: https://www.facebook.com/events/315512877185720 Minder weergeven