HER-CULI

Her-Culi_intro

HER-CULI is een kookprogramma met bijhorende pop-up streekwinkel van vzw Climaxi in samenwerking met  Eco & Fair cvba, 't Uilekot vzw, Gemeente Herzele en Provincie Oost-Vlaanderen. Koken met Oost-Vlaamse streekproducten!

Op deze webpagina kan je twee gerechten per week vinden met Oost-Vlaamse producten. De receptuur en ingrediënten worden duidelijk beschreven.

In de streekwinkel zullen pakketten te koop zijn met de ingrediënten voor de verschillende recepten.

Meer info via deze link.

Her-Culi: Goujonetten van pladijs met tartaarsaus from Climaxi vzw on Vimeo.

KOOK HET ZELF

Her-Culi maakt een kookprogramma dat je terug vindt op facebook en de websites van vzw Climaxi en vzw ’t Uilekot. Je kan pakketten met de hoofdingrediënten kopen in onze Streekwinkel Her-Culi aan Groenlaan 31 te Herzele.

Voor de ingrediënten met een * moet je zelf zorgen. Tussen haakjes vind je de verpakking waarin wij leveren. Vooraan staat de hoeveelheid die je nodig hebt. Je hebt dus flink wat extra om later te gebruiken.

Goujonetten van pladijs met verse tartaar

200 gram speltbloem (1kg)

1 ei*

+/-1dl Gageleer (1 flesje)

Jamaicaanse peper (50 gram)

Sechuan peper (50 gram)

Zout*

Pladijsfilet (ong. 300 gram)

Tartaar of andere saus*

Prijs voor ongeveer 4 personen: 23€
KOOK HET ZELF

Hummus van kikkererwten en okkernoten met pastinaak chips en soldaatjes

Hummus

250 gram kikkererwten (1 kg)

100 gram okkernoten (700 gram)

2 teentjes knoflook*

1 dl olijfolie (1 liter)

Peper (50 gr) en zout*

Chips

- ½ pastinaak (250 gr)

Soldaatjes

- 2 sneetjes zuurdesem of ander brood*

Prijs voor ongeveer 4 personen: 24€
KOOK HET ZELF

Her-Culi maakt een kookprogramma dat je terug vindt op facebook en de websites van vzw Climaxi en vzw ’t Uilekot. Je kan pakketten met de hoofdingrediënten kopen in onze Streekwinkel Her-Culi aan Groenlaan 31 te Herzele.

Voor de ingrediënten met een * moet je zelf zorgen. Tussen haakjes vind je de verpakking waarin wij leveren. Vooraan staat de hoeveelheid die je nodig hebt. Je hebt dus flink wat extra om later te gebruiken.

Wafel van rode biet met chantilly van geitenkaas

Beslag

250 gram speltbloem (1kg)

5 gram gist*

½ dl Lamoral (1 flesje)

½ rode biet (250 gram)

2 eiwitten*

1 lepel olijfolie (1 liter)

Peper (50 gr. zwart) en zout*

Chantilly

1 vers geitenkaasje (1)

2dl geitenmelk (1 liter)

Peper (50 gr.) en zout*

Prijs voor ongeveer 4 personen: 24€

Her-Culi: de garnituren bij de hoofdgerechten from Climaxi vzw on Vimeo.

Garnituren bij hoofdgerechten

Soubiseaardappel

Sjalotten (500 gr)

Aardappelen (1 kg)

Muskaatnoot*

Boter (250gram)

Melk (1 liter)

Peper (50 gr.) en zout*

Prijs voor 4 personen: 13,50€

Ui-ringen

1 ajuin (500 gr)

2dl melk (1 liter)

Bloem (1 kg)

Peper (50 gr.) en zout*

Prijs voor 4 personen: 11€

Tempura

1 pastinaak (250 gr)

Bloem (1 Kg)

Peper (50 gr.) en zout*

Prijs voor 4 personen: €7

Tarte Tattin van Witloof

Witloof (500 gr)

Bladerdeeg (pakje)

Eigeel*

Peper (50 gr.) en zout*

Prijs voor 4 personen: 12,50€
KOOK HET ZELF

Her-Culi maakt een kookprogramma dat je terug vindt op facebook en de websites van vzw Climaxi en vzw ’t Uilekot. Je kan pakketten met de hoofdingrediënten kopen in onze Streekwinkel Her-Culi aan Groenlaan 31 te Herzele.

Voor de ingrediënten met een * moet je zelf zorgen. Tussen haakjes vind je de verpakking waarin wij leveren. Vooraan staat de hoeveelheid die je nodig hebt. Je hebt dus flink wat extra om later te gebruiken.

Gebakken Hondshaai

Hondshaai (500-600 gr)

Sjalot (250 gr)

Boter (250 gr)

Olijfolie (1 liter)

Tarwebloem (1 kg)

Peper (50 gr.) en zout*

Prijs voor 2 personen: 29,50€

KOOK HET ZELF

Her-Culi maakt een kookprogramma dat je terug vindt op facebook en de websites van vzw Climaxi en vzw ’t Uilekot. Je kan (na reservatie) pakketten met de hoofdingrediënten kopen in onze Streekwinkel Her-Culi aan Groenlaan 31 te Herzele.

Voor de ingrediënten met een * moet je zelf zorgen. Tussen haakjes vind je de verpakking waarin wij leveren. Vooraan staat de hoeveelheid die je nodig hebt. Je hebt dus flink wat extra om later te gebruiken.

Traag gegaard buikspek met zwarte trip

1 kg buikspek

3 wortels (250 gr)

2 uien (250 gr)

tijm

laurier

2 teentjes look*

2 dl rode wijn(1 fles)

zwarte trip

Peper (50 gr.) en zout*

Prijs voor 4 personen: 27€

KOOK HET ZELF

Her-Culi maakt een kookprogramma dat je terug vindt op facebook en de websites van vzw Climaxi en vzw ’t Uilekot. Je kan (na reservatie) pakketten met de hoofdingrediënten kopen in onze Streekwinkel Her-Culi aan Groenlaan 31 te Herzele.

Voor de ingrediënten met een * moet je zelf zorgen. Tussen haakjes vind je de verpakking waarin wij leveren. Vooraan staat de hoeveelheid die je nodig hebt. Je hebt dus flink wat extra om later te gebruiken.

Vegetarische balletjes

400 gr linzen (400 gr)

175 gr. kikkererwten (1 kg)

2 ui (250 gr)

4 wortel (250 gr)

KOOK HET ZELF

Her-Culi maakt een kookprogramma dat je terug vindt op facebook en de websites van vzw Climaxi en vzw ’t Uilekot. Je kan (na reservatie) pakketten met de hoofdingrediënten kopen in onze Streekwinkel Her-Culi aan Groenlaan 31 te Herzele.

Voor de ingrediënten met een * moet je zelf zorgen. Tussen haakjes vind je de verpakking waarin wij leveren. Vooraan staat de hoeveelheid die je nodig hebt. Je hebt dus flink wat extra om later te gebruiken.

Crême Brulé van Bloemkool met Geitenmelk en Timutpeper

12 Eidooiers*

5 dl geitenmelk (1 liter)

150 gr bloemkool*

100 gr suiker (500 gr)

Timutpeper (50 gr)

Prijs voor 4 personen: 12€

KOOK HET ZELF

Her-Culi maakt een kookprogramma dat je terug vindt op facebook en de websites van vzw Climaxi en vzw ’t Uilekot. Je kan (na reservatie) pakketten met de hoofdingrediënten kopen in onze Streekwinkel Her-Culi aan Groenlaan 31 te Herzele.

Voor de ingrediënten met een * moet je zelf zorgen. Tussen haakjes vind je de verpakking waarin wij leveren. Vooraan staat de hoeveelheid die je nodig hebt. Je hebt dus flink wat extra om later te gebruiken.

Granité van Appel

250 cl water*

250 cl suiker (0,5 kg biorietsuiker 2,55 €)

500 cl appelsap (2,20)

Klein flesje Bierblomme (5€)

Prijs voor 4 personen: 10€

Gepocheerde peer met advokaat

4 peren (1 kg)

1 kaneelstok (50 gr)

1 steranijs

500 cl rode wijn (1 fles)

200 gr suiker (500 gr)

Advokaat (170 gr)

Prijs voor 4 personen: 20€