VOORSTELLING FISH & RUN 3

Add to Calender 2018-04-24 18:00:00 2018-04-24 18:00:00 VOORSTELLING FISH & RUN 3 | Climaxi Vier jaar na ‘Fish & Run 2’ werd het voor Climaxi tijd om de temperatuur van het zeewater nog eens te meten. Europa is een nieuw visserijbeleid aan het uitvoeren en dat verdient wat onderzoek. Filip De Bodt en Saddie Choua gingen samen met anderen in België en Nederland op zoek naar de effecten van dat beleid. Ze zagen méér vis dan toen en hoorden dat het met een aantal visbestanden in de Noordzee beter gaat. Al is dat dan weer niet het geval voor onze deur. In Nederland vertaalt zich dat in een gezonde visserij met investeringskansen. In België blijft de sector slinken. Na de voorstelling is er een babbel met Tony Neil. Tony is zalmvisser van beroep. Zijn visserij is door MSC erkend als ecologisch, maar zelf is hij kritisch over het label. De wilde zalm wordt met staande netten gevangen op plaatsen die ver af liggen van kwekerijen, zodat er geen besmetting door chemicaliën of antibiotica kan zijn. Tony brengt beelden mee van zijn visserij en gaat het gesprek aan over zijn job en de problemen die hij daarbij ondervindt. Als visser in Alaska weet hij ook wel wat af van klimaat en mijnbouw in het gebied. https://climaxi.be/agenda/voorstelling-fish-run-3-0 Grote Markt 9660 Ronse Climaxi no-reply@xio.be Europe/Brussels public

 

Organisatie: Transitienetwerk Ronse (TRAP-Ronse, Vermeylenfonds Ronse, Vormingplus Vlaamse Ardennen-Dender, Natuurpunt Ronse, VC De Branderij).

Vier jaar na ‘Fish & Run 2’ werd het voor Climaxi tijd om de temperatuur van het zeewater nog eens te meten. Europa is een nieuw visserijbeleid aan het uitvoeren en dat verdient wat onderzoek. Filip De Bodt en Saddie Choua gingen samen met anderen in België en Nederland op zoek naar de effecten van dat beleid. Ze zagen méér vis dan toen en hoorden dat het met een aantal visbestanden in de Noordzee beter gaat. Al is dat dan weer niet het geval voor onze deur. In Nederland vertaalt zich dat in een gezonde visserij met investeringskansen. In België blijft de sector slinken. Na de voorstelling is er een babbel met Tony Neil. Tony is zalmvisser van beroep. Zijn visserij is door MSC erkend als ecologisch, maar zelf is hij kritisch over het label. De wilde zalm wordt met staande netten gevangen op plaatsen die ver af liggen van kwekerijen, zodat er geen besmetting door chemicaliën of antibiotica kan zijn. Tony brengt beelden mee van zijn visserij en gaat het gesprek aan over zijn job en de problemen die hij daarbij ondervindt. Als visser in Alaska weet hij ook wel wat af van klimaat en mijnbouw in het gebied.

Zaal Harmonie, Grote Markt 9660 Ronse

20 uur

Inkom: 5 €