Uitgesteld: Tentoonstelling: verzet & vrijzinnig humanisme

Add to Calender 2020-03-13 08:00:00 2020-03-13 08:00:00 Uitgesteld: Tentoonstelling: verzet & vrijzinnig humanisme | Climaxi Vzw ‘t Uilekot en vzw Climaxi gingen op zoek naar de sporen van verzet in de streek. Ze zochten naar dwarsliggers en mensen die in een bepaalde tijdsgeest hun mond durfden opendoen. https://climaxi.be/agenda/uitgesteld-tentoonstelling-verzet-vrijzinnig-humanisme HuisvandeMens, Hoogstraat 42, 9620 Zottegem Climaxi no-reply@xio.be Europe/Brussels public

Vzw ‘t Uilekot en vzw Climaxi gingen op zoek naar de sporen van verzet in de streek. Ze zochten naar dwarsliggers en mensen die in een bepaalde tijdsgeest hun mond durfden opendoen.

Zo was het opperhoofd van de Nerviërs actief tegen Caesar. Tijdens de Spaanse overheersing hielden ketters het been stijf. Daens trok hier van leer… De Grijze Geuzen presenteren zelf een luik met de ontstaansgeschiedenis van de vrijzinnigheid in Zottegem. Meer info over de partners die de expo mogelijk maakten? Surf naar www.uilekot.org

De tentoonstelling heet officieel 'Ook de afbreker bouwt op'. Ze reisde eind 2019 al doorheen de streek. Dit is een initiatief van vzw 't Uilekot met financiële steun van de Vlaamse Overheid.

GRATIS TOEGANG

Waar en wanneer?
van vrij 13/03 tot woe 25/03 09 —16:30u (ma tot vrij)
op za 14/03 en za 21/03 09 — 16:30u (2 zaterdagen)

HuisvandeMens Zottegem Hoogstraat 42, 9620 Zottegem

Hoe inschrijven?
Niet nodig. Kom een kijkje nemen!

----

Dit is een initiatief van vzw 't Uilekot met financiële steun van de Vlaamse Overheid en de medewerking van o.a. AMSAB (Archief en Museum van de sociale Bewegingen), vzw Climaxi, Centrum voor Streekgeschiedenis Zottegem, Documentatie Centrum en Archief van de Communistische Beweging (DACOB), ’t Gasthuys – Stedelijk Museum Aalst en Stadsarchief Aalst, Anarchistisch Centrum Gent, Collectie AVG-CARHIF Brussel, Protestants Historisch Museum “Abraham Hans” Horebeke, en verschillende individuen en vrijwilligers.