Tweede Klimaat-op-tocht #zuidoostvlaanderen

Add to Calender 2019-05-24 17:00:00 2019-05-24 17:00:00 Tweede Klimaat-op-tocht #zuidoostvlaanderen | Climaxi Climaxi organiseert een tweede klimaatbetoging in Zuid-Oost-Vlaanderen, deze keer in Geraardsbergen om 19u. Verzamelen begint om 18.30u. https://climaxi.be/agenda/tweede-klimaat-op-tocht-zuidoostvlaanderen Station Geraardsbergen Climaxi no-reply@xio.be Europe/Brussels public

Net als in andere steden willen wij in Geraardsbergen actie voeren voor een beter klimaat en politieke veranderingen die dat mogelijk maken.

Wij komen niet alleen op voor een klimaatwet, maar ook voor ecologische én sociale initiatieven die deze wet concreet moeten vorm geven: bijvoorbeeld een betonstop, beter openbaar vervoer in onze regio, verbetering van de publieke dienstverlening, méér bos, hernieuwbare energie in plaats van kernenergie en financiering daarvan door de sterkste schouders.

We komen samen aan het station van Geraardsbergen, om 18.30u. Voor wie met de trein komt, zijn er treinverbindingen heen en terug naar Zottegem, Ninove, Ronse, Oudenaarde, Brussel, Kortrijk en Gent.

Om 19u. vertrekken we voor een tocht van ong. 4 km door het stadscentrum van Geraardsbergen, die eindigt op de Markt van Geraardsbergen. Bij begin en einde zijn er ook speeches van enkele initiatiefnemers en deelnemende organisaties.

Het einde van de actie is voorzien rond 21u.

We hopen op een goede opkomst van mensen uit de regio, die hun bezorgdheid voor het klimaat willen duidelijk maken.

Door de betoging in Zuid-Oost-Vlaanderen om 19u te organiseren, kunnen mensen die niet naar de betogingen in de grote steden gaan, makkelijker deelnemen, zonder spijbelen of staken.

Contact: Wim Schrever, vzw Climaxi, wim@climaxi.be

0475/86 19 08

klimaatbetoging gbergen