Pleidooien Zaak Huts

Add to Calender 2021-06-15 08:00:00 2021-06-15 08:00:00 Pleidooien Zaak Huts | Climaxi Op 15 juni wordt voor het Hof van Beroep verder gepleit in de de Zaak Huts, de verkoop van 450 ha landbouwgrond in 1 lot aan een investeringsmaatschappij van Fernand Huts waardoor kleine boeren geen kans hadden om te bieden. https://climaxi.be/agenda/pleidooien-zaak-huts Hof van Beroep, Koophandelsplein, Gent. Climaxi no-reply@xio.be Europe/Brussels public

Op 15 juni wordt voor het Hof van Beroep verder gepleit in de de Zaak Huts, de verkoop van 450 ha landbouwgrond in 1 lot aan een investeringsmaatschappij van Fernand Huts waardoor kleine boeren geen kans hadden om te bieden. Ondertussen worden pachters op deze gronden op zij gezet en is Huts bezig om gronden te ruilen zonder twijfel met het oog om landbouwgrond om te zetten in industriegrond voor de haven van Gent-Terneuzen.
Nee dit soort eigenaars maken wel degelijk het verschil als pachter....maar niet in het belang van de pachter.

Het is de eerste zaak in ons land waar privatisering van onze publieke landbouwgronden getoetst wordt aan de Europese concurrentiewetgeving. Het is de rechter zelf die op vraag van de boer advies gevraagd heeft aan de EU-commissie of hier in deze verkoop van een openbaar bestuur aan een investeringsmaatschappij geen sprake is van staatssteun.

Wij nodigen daarom iedereen uit opnieuw coronaproof aanwezig te zijn op de zitting onder het waakzaam oog van Vrouwe Justitia op 15 juni vanaf 10 u voor het Hof van Beroep, Koophandelsplein te Gent.

Grond Recht