Open vergadering: klimaatstaking Gent

Add to Calender 2019-03-04 19:00:00 2019-03-04 19:00:00 Open vergadering: klimaatstaking Gent | Climaxi Climaxi wil werk maken van een succesvolle stakingsdag die breed gedragen wordt. We willen lokale/regionale acties met concrete sociale eisen.
We organiseren daarom een bijeenkomst op maandag 4 maart om 20u in Madonna (Poel 7 9000 Gent). Samen bekijken we hoe we in Gent van 15 maart een succes kunnen maken. Met oa Youth for Climate Gent, Students for Climate Gent en Actief Linkse Studenten. https://climaxi.be/agenda/open-vergadering-klimaatstaking-gent
Poel 7, 9000 Gent Climaxi no-reply@xio.be Europe/Brussels public
vergadering_poel

De klimaatprotesten zorgen voor een belangrijk momentum rond klimaat. Er zijn heel wat mobilisaties, gaande van jongeren tot de Gele Hesjes. Niet alleen in België, maar in veel Europese landen wordt er gemobiliseerd rond ecologische en sociale rechten.

De jongeren willen in België blijven mobiliseren tot aan de verkiezingen. Het thema staat hoog op de politieke en maatschappelijke agenda. De mobilisatiekracht is hoog en er wordt zowel een sociaal als een krachtdadig klimaatbeleid geëist.

De jongeren hebben nu zelf de Climate Strike op 15 maart naar voor geschoven als een moment waarop ook volwassenen solidair kunnen zijn met de klimaatstrijd. Een moment ook waarop de sociale strijd de klimaatstrijd kan versterken. Want het is hetzelfde systeem dat zowel de planeet als de mensen ziek maakt.

15 maart wordt dus een belangrijk moment om te tonen dat werknemers, milieugroepen, vakbonden en jongeren mekaar versterken. In Gent komt er alvast een betoging!

Climaxi wil werk maken van een succesvolle stakingsdag die breed gedragen wordt. We willen lokale/regionale acties met concrete sociale eisen.

We organiseren daarom een bijeenkomst op maandag 4 maart om 20u in Madonna (Poel 7 9000 Gent). Samen bekijken we hoe we in Gent van 15 maart een succes kunnen maken. Met oa Youth for Climate Gent, Students for Climate Gent en Actief Linkse Studenten.

Wil je hieraan meewerken? Contacteer famke@motherearth.org

 

Evenement