Nieuwpoort: Fish & Run 3

Add to Calender 2017-11-21 19:00:00 2017-11-21 19:00:00 Nieuwpoort: Fish & Run 3 | Climaxi Voorstelling van de documentaire "Fish and Run 3" in De City in Nieuwpoort met achteraf een open debat. https://climaxi.be/agenda/nieuwpoort-fish-run-3 De City, Nieuwpoort Climaxi no-reply@xio.be Europe/Brussels public
hoes fish and farm

Vier jaar na ‘Fish & Run 2’ werd het voor Climaxi tijd om de temperatuur van het zeewater nog eens te meten. Europa is een nieuw visserijbeleid aan het uitvoeren en dat verdient wat onderzoek.

Filip De Bodt en Saddie Choua gingen samen met anderen in België en Nederland op zoek naar de effecten van dat beleid. Ze zagen méér vis dan toen en hoorden dat het met een aantal visbestanden in de Noordzee beter gaat. Al is dat dan weer niet het geval voor onze deur. In Nederland vertaalt zich dat in een gezonde visserij met investeringskansen. In België blijft de sector slinken.

De komende jaren zijn er uitdagingen genoeg: Europa wil dat alle quota-vis aan land komt, ook die waar men commercieel niets kan mee doen. De Climaxi-ploeg zoemt in op de techniek van het elektrisch vissen en vraagt zich af wat de Brexit voor de visserij betekent. Het effect van klimaatwijzigingen wordt onderzocht en we gaan op zoek naar grijze garnalen. Climaxi bekijkt de manier waarop vis verhandeld wordt en stelt vast dat daar heel wat vragen bij zijn. Zo blijft de Vlaamse Visveiling onder vuur liggen en twijfelen velen aan het verder bestaan van visserij in Oostende.

De filmploeg sprak met vissers, reders, handelaars en wetenschappers en aarzelde er niet voor terug om zelf de zee op te trekken.

"Ceci n'est pas une patate" en "Fish & Run 3" maken deel uit van "Fish & Farm", de nieuwe dubbel-DVD van vzw Climaxi. Te bestellen via filip(at)climaxi(punt)be

vzw Climaxi m.m.v AAS-Sint-Niklaas, ABVV, Bioforum, Boerenforum, GROEN-Denderleeuw, FairTradeGemeente Aalst, Hart Boven Hard Geraardsbergen, Linx +, Masereelfonds, Milieudienst Sint-Niklaas, RIS Aalst, Solidagro, Tra-ger, ’t Uilekot, VELT-Waasland, Voedselteams, Vormingplus Waas en Dender, Wereldwinkels Sint-Niklaas en Herzele, 11 11 11-comité Aalst e.a.

Met financiële steun van de Provincie Oost-Vlaanderen, Europa en de Vlaamse Gemeenschap.

eu en sofs

Climaxi (Friends of the Earth Flanders) gratefully acknowledges financial assistance from the European Union. The contents of this document are the sole responsibility of Friends of the Earth Flanders and cannot be regarded as reflecting the position of the European Union. The European Union cannot be held responsible for any use which may be made of the information this document contains.