Mei 68: het gevecht om een mythe

Add to Calender 2018-05-24 18:00:00 2018-05-24 18:00:00 Mei 68: het gevecht om een mythe | Climaxi Eric Corijn geeft op donderdag 24 mei een overzicht-analyse van de veranderde politieke toestand de laatste 50 jaar. Mei 1968 is 50 jaar geleden en dus is het opnieuw tijd voor controverse. Heeft mei ‘68 de wereld echt veranderd en dan wel ten goede of ten kwade? Zijn die mei 68’ers helden of schuldigen? Mag je nog fier zijn of is het allang tijd om volwassen te worden? Mei ‘68 is in de eerste plaats een historische gebeurtenis in een wereld in volle omwenteling. https://climaxi.be/agenda/mei-68-het-gevecht-om-een-mythe vzw 't Uilekot Climaxi no-reply@xio.be Europe/Brussels public

Eric Corijn geeft op donderdag 24 mei een overzicht-analyse van de veranderde politieke toestand de laatste 50 jaar. Mei 1968 is 50 jaar geleden en dus is het opnieuw tijd voor controverse. Heeft mei ‘68 de wereld echt veranderd en dan wel ten goede of ten kwade? Zijn die mei 68’ers helden of schuldigen? Mag je nog fier zijn of is het allang tijd om volwassen te worden? Mei ‘68 is in de eerste plaats een historische gebeurtenis in een wereld in volle omwenteling. 

Dat is het historisch kader. En die context tekende een generatie. En het is ook een mythe, een symbool dat controverse verwekt. Een controverse die tot vandaag relevant is, maar die lang na mei ‘68 is ontstaan.

Eric Corijn is cultuurfilosoof en sociaal wetenschapper, hoogleraar stadsstudies aan de Vrije Universiteit Brussel, stichter van onderzoeksgroep COSMIOPOLIS Centre for Urban Studies, ondervoorzitter Brussels Studies Institute, directeur Brussels Academy en mei 68’er, oud studentenleider Maartbeweging UGent en nu actief in de beweging Hart boven Hard.

Na zijn uiteenzetting is er ruimte voor vraagstelling en discussie.

Een organisatie van vzw Climaxi en vzw 't Uilekot.
Inkom: €3