Leuven: Boekvoorstelling - Ludo De Witte

Add to Calender 2017-10-24 18:00:00 2017-10-24 18:00:00 Leuven: Boekvoorstelling - Ludo De Witte | Climaxi In september verscheen bij EPO het ecosocialistisch pleidooi van Ludo De Witte, onder de titel Als de laatste boom geveld is, eten we ons geld wel op. De centrale stelling van het boek wordt in de ondertitel aangegeven: het kapitalisme is in oorlog met de aarde, en een van beide moet eraan geloven. https://climaxi.be/agenda/leuven-boekvoorstelling-ludo-de-witte Zaal Kop, Kessel-Lo Climaxi no-reply@xio.be Europe/Brussels public
ludo de witte

"Als de laatste boom geveld is, eten we ons geld wel op. Het kapitalisme versus de aarde". Dat is de titel van het nieuwe boek van de Leuvense auteur Ludo De Witte. In dit stevig onderbouwd traktaat brengt hij een ongemakkelijke boodschap; it's capitalism, stupid!

Willen we de aarde en de mens redden van de ondergang, dan dringt een systeemwissel zich op. Wég van een economie met ingebouwde groeimotor. Ludo De Witte breekt een lans voor 'ecosocialisme' en roept milieuactivisten, syndicalisten en bezorgde burgers op om daarin mee te stappen.

Op dinsdag 24 oktober stelt hij het boek voor in Leuven, in zaal Kop Van Kessel-Lo, Leuvensetraat 18, 3010 Kessel-Lo (op een steenworp van het station van Leuven). Ludo leidt zelf de avond in. Daarna volgt er een panelgesprek met:

- Nick Meynen, auteur van het recent verschenen boek 'Frontlijnen. Een reis langs de achterkant van de wereldeconomie'.

- David Dessers, Gemeenteraadslid Groen, auteur van 'Leuven in alle straten. Voor een stad die durft'.

- Line De Witte, PVDA, auteur van 'TTIP en CETA voor beginners'.

Moderatie: Viona Westra

Toegang: Gratis

In de reeks Human Ecology

Organisatie: Climaxi, Masereelfonds, Oikos en CEO

Met financiële steun van de Vlaamse Gemeenschap en Europa