Global strike for future Gent

Add to Calender 2019-05-24 09:30:00 2019-05-24 09:30:00 Global strike for future Gent | Climaxi Op vrijdag 24 mei, 2 dagen voor de verkiezingen, mobiliseren we terug voor het klimaat. https://climaxi.be/agenda/global-strike-for-future-gent Gent Climaxi no-reply@xio.be Europe/Brussels public

In Gent roepen we iedereen op om van 11u30 tot 13u te verzamelen op het plein voor het Sint-Pieters Station (K Maria Hendrikaplein). Vanaf 13u nemen we samen de trein naar Brussel voor een gezamenlijke klimaatmars die eindigt met een gratis muziekfestival aan Tour & Taxis

De uitdagingen zijn enorm. De mobilisatie was dat afgelopen maanden ook.
En toch zien we weinig tot geen verandering als we kijken naar het beleid. Daarom organiseren we om 5 voor 12 een fluitconcert onder het motto "Toeterweltoe". Breng een fluitje, toeter of ander blaasinstrument mee. De tijd dringt en er moet werk gemaakt worden van een ambitieus en tegelijk sociaal rechtvaardig klimaatbeleid.

Onze voorstellen liggen op tafel: meer investeringen in openbaar vervoer, korte keten landbouw, sociale en ecologische woningen, hernieuwbare energie, meer groen voor iedereen. De CO2 emissies moeten significant omlaag, en wel nu. Onze economie is momenteel gebaseerd op overconsumptie van industrieel geproduceerd voedsel, kledij en fossiele brandstoffen. Terwijl in andere delen van de wereld conflict en klimaatverandering een pijnlijke realiteit geworden zijn.

We nodigen ook alle jonge en minder jonge mensen uit om samen een symbolische Ark van Noah te vullen. Kom verkleed als dier, of schilder je lievelingsdier op een kartonnen bordje en geef die een plekje in het bootje dat we ter plekke zullen voorzien.