Filmvoorstelling Fish and Farm 3 Gent

Add to Calender 2018-02-05 19:00:00 2018-02-05 19:00:00 Filmvoorstelling Fish and Farm 3 Gent | Climaxi Filmvoorstelling Fish and Farm 3 in KASKCinema in Gent. Nadien volgt een gesprek met regisseur Filip de Bodt https://climaxi.be/agenda/filmvoorstelling-fish-and-farm-3-gent KASKCinema, Gent Climaxi no-reply@xio.be Europe/Brussels public
hoes fish and farm

VZW Climaxi en het Masereelfonds presenteren Fish and Farm 3, de derde en nieuwste documentaire in de Fish and Farm-reeks. Een film over visserij in België en Nederland, en de uitdagingen waarvoor ze staan. 

Vier jaar na ‘Fish & Run 2’ werd het voor Climaxi tijd om de temperatuur van het zeewater nog eens te meten. Europa is een nieuw visserijbeleid aan het uitvoeren en dat verdient wat onderzoek.

Filip De Bodt en Saddie Choua gingen samen met anderen in België en Nederland op zoek naar de effecten van dat beleid. Ze zagen méér vis dan toen en hoorden dat het met een aantal visbestanden in de Noordzee betergaat. Al is dat dan weer niet het geval voor onze deur. In Nederland vertaalt zich dat in een gezonde visserij met investeringskansen. In België blijft de sector slinken.

De komende jaren zijn er uitdagingen genoeg: Europa wil dat alle quota-vis aan land komt, ook die waar men commercieel niets kan mee doen. De Climaxi-ploeg zoemt in op de techniek van het elektrisch vissen en vraagt zich af wat de Brexit voor de visserij betekent. Het effect van klimaatwijzigingen wordt onderzocht en we gaan op zoek naar grijze garnalen. Climaxi bekijkt de manier waarop vis verhandeld wordt en stelt vast dat daar heel wat vragen bij zijn. Zo blijft de Vlaamse Visveiling onder vuur liggen en twijfelen velen aan het verder bestaan van visserij in Oostende.

De filmploeg sprak met vissers, reders, handelaars en wetenschappers en aarzelde er niet voor terug om zelf de zee op te trekken.

Na de voorstelling gaan we in gesprek met de regisseur

Regie: Filip de Bodt
B 2017, 50 min.

"Ceci n'est pas une patate" en "Fish & Run 3" maken deel uit van "Fish & Farm", de nieuwe dubbel-DVD van vzw Climaxi. Te bestellen via filip(at)climaxi(punt)be

vzw Climaxi m.m.v AAS-Sint-Niklaas, ABVV, Bioforum, Boerenforum, GROEN-Denderleeuw, FairTradeGemeente Aalst, Hart Boven Hard Geraardsbergen, Linx +, Masereelfonds, Milieudienst Sint-Niklaas, RIS Aalst, Solidagro, Tra-ger, ’t Uilekot, VELT-Waasland, Voedselteams, Vormingplus Waas en Dender, Wereldwinkels Sint-Niklaas en Herzele, 11 11 11-comité Aalst e.a.

Met financiële steun van de Provincie Oost-Vlaanderen, Europa en de Vlaamse Gemeenschap.