Fietstocht: een andere haven is mogelijk

Add to Calender 2019-03-10 11:00:00 2019-03-10 11:00:00 Fietstocht: een andere haven is mogelijk | Climaxi Op 15 januari maakte het stadsbestuur bekend dat Ineos naar de Antwerpse haven komt. Ineos is een Brits bedrijf dat een gaskraker gaat bouwen in de haven. België investeert voor het eerste bijna 3 miljard euro in deze chemisch uitbreiding van de haven. Dit is uiteraard niet goed voor het milieu.
Ben je geïnteresseerd in het verhaal van de haven en hoe we een duurzame toekomst kunnen maken voor onze haven? Kom af en fiets mee onder begeleiding van kennis van zaken.
12u aan de Aalscholver over het Red Starline museum op de Rijnkaai. https://climaxi.be/agenda/fietstocht-een-andere-haven-mogelijk
Rijnkaai 4, 2000 Antwerpen Climaxi no-reply@xio.be Europe/Brussels public
fietstocht haven

Op 15 januari maakte het stadsbestuur bekend dat Ineos naar de Antwerpse haven komt. Ineos is een Brits bedrijf dat een gaskraker gaat bouwen in de haven. België investeert voor het eerste bijna 3 miljard euro in deze chemisch uitbreiding van de haven. Op het eerste gezicht niets mis mee.

Maar

De kraker van Ineos gaat gebouwd worden om Amerikaans schaliegas te verwerken tot kunststof en plastiek. Schaliegas is een milieu onvriendelijke en inefficiënte manier van energie ontginnen.

Daarnaast heeft het havenbedrijf zopas 'sign for my future' ondertekend waarin het de overheid vraagt een klimaatwet te formuleren. Nochtans weet iedereen dat de haven momenteel te veel CO² uitstoot om klimaatneutraal te worden tegen 2030. Deze doelstelling komt uit het IPCC om de klimaatopwarming binnen de perken te houden. De komst van Ineos, een grote CO² uitstoter helpt in geen opzicht bij het behalen van deze doelstelling.

Tot slot zijn we er van overtuigd dat er al genoeg plastiek op de wereld is en we dus niet méér plastiek moeten genereren.

Ben je geïnteresseerd in het verhaal van de haven en hoe we een duurzame toekomst kunnen maken voor onze haven? Kom af en fiets mee onder begeleiding van kennis van zaken.

12u aan de Aalscholver over het Red Starline museum op de Rijnkaai.

Evenement