Evaluatie 15 maart en What's next?

Add to Calender 2019-03-28 19:00:00 2019-03-28 19:00:00 Evaluatie 15 maart en What's next? | Climaxi De Global Strike For Future van 15 maart werd een enorm succes. Heel wat
leerkrachten, milieuorganisaties en vakbondsleden versterkten de strijd
voor een sociaal rechtvaardig en stevig klimaatbeleid. In België kwamen
35.000 mensen samen in Brussel en nog eens zoveel verdeeld over
verschillende steden in ons land.

https://climaxi.be/agenda/evaluatie-15-maart-en-whats-next
Madonna Gent, Poel 7, 9000 Gent Climaxi no-reply@xio.be Europe/Brussels public

De Global Strike For Future van 15 maart werd een enorm succes. Heel wat leerkrachten, milieuorganisaties en vakbondsleden versterkten de strijd voor een sociaal rechtvaardig en stevig klimaatbeleid. In België kwamen 35.000 mensen samen in Brussel en nog eens zoveel verdeeld over verschillende steden in ons land.

Ook internationaal werd er massaal betoogd voor het klimaat. In meer dan 100 landen werden er acties georganiseerd, met uitschieters in Australië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Zweden en de Verenigde Staten. In totaal kwamen bijna anderhalf miljoen mensen op straat. 

De jongeren hebben wereldwijd de klimaatbeweging naar een hoger niveau getild. De Belgische jongeren waren bij de koplopers met hun wekelijkse klimaatprotesten. De vastberadenheid om door te gaan, blijft groot. Nu al is klimaat hét thema van de komende verkiezingen en alle politieke partijen voelen zich genoodzaakt om hun programma’s bij te sturen of aan te scherpen.  

Hoe houden we de druk hoog, zeker tot aan de verkiezingen en liefst ook daarna? Hoe zorgen we ervoor dat onze politici niet terugvallen op 
'business as usual'? Hoe kunnen we ook blijven druk uitoefenen op vakbonden om deze strijd te vervoegen en te ondersteunen? Wat kunnen we doen in Gent om deze unieke mix van mensen en organisaties samen te houden?

Op donderdag 28 maart komen we opnieuw samen in Gent om 15 maart te evalueren en volgende stappen te plannen.

Iedereen is van harte welkom.