Climaxi Gent nodigt uit: Infosessie rond de TAP en de rol van Gent/Fluxys

Add to Calender 2018-07-17 13:00:00 2018-07-17 13:00:00 Climaxi Gent nodigt uit: Infosessie rond de TAP en de rol van Gent/Fluxys | Climaxi Nieuwe Europese gasprojecten worden door bezorgde burgers en diverse organisaties steeds vaker in vraag gesteld. De negatieve gevolgen ervan (voor de volksgezondheid, leefomgeving en het klimaat) worden steeds duidelijker. Om de klimaatdoelstellingen te halen, moet er dringend werk gemaakt worden van diepgaande veranderingen in onze energievoorziening. Ondertussen maakt een energiebedrijf als Fluxys België, met Termont als voorzitter, plannen voor investeringen in de gassector voor een bedrag van 549 miljoen euro in de periode 2018-2027. Gas is nochtans ook een fossiele brandstof en niet zo onschadelijk als de gaslobby ons graag doet geloven. https://climaxi.be/agenda/climaxi-gent-nodigt-uit-infosessie-rond-de-tap-en-de-rol-van-gentfluxys Trafiek (Haspelstraat 37, 9000 Gent) Climaxi no-reply@xio.be Europe/Brussels public

Nieuwe Europese gasprojecten worden door bezorgde burgers en diverse organisaties steeds vaker in vraag gesteld. De negatieve gevolgen ervan (voor de volksgezondheid, leefomgeving en het klimaat) worden steeds duidelijker. Om de klimaatdoelstellingen te halen, moet er dringend werk gemaakt worden van diepgaande veranderingen in onze energievoorziening. Ondertussen maakt een energiebedrijf als Fluxys België, met Termont als voorzitter, plannen voor investeringen in de gassector voor een bedrag van 549 miljoen euro in de periode 2018-2027. Gas is nochtans ook een fossiele brandstof en niet zo onschadelijk als de gaslobby ons graag doet geloven.

Hoe groen is gas eigenlijk (of niet)? Wat gebeurt er allemaal in Europa qua investeringen in de gassector? Zijn al deze projecten wel zo nuttig en nodig? Wat is de TAP en welke gevolgen brengt deze pijplijn met zich mee? Welke argumenten halen Fluxys en Termont aan om dit project te verdedigen? Wat kunnen we doen, in Gent en daarbuiten, om de TAP te stoppen?

Antoine Simon van Friends of the Earth Europe en Ewoud Vandepitte van No TAP geven een woordje uitleg. Een deel van de uitleg zal gebeuren in het Engels. Er is ook ruimte voor vragen en actievoorstellen. Giene TAP. Nieveranst Nie.

Graag een seintje als je er bij kan zijn – famke@motherearth.org