Boekvoorstelling Op eigen kracht

Add to Calender 2017-12-11 19:00:00 2017-12-11 19:00:00 Boekvoorstelling Op eigen kracht | Climaxi Boekvoorstelling Op eigen kracht, door auteur Mathias Biensman. https://climaxi.be/agenda/boekvoorstelling-op-eigen-kracht Swartehond, Leuven Climaxi no-reply@xio.be Europe/Brussels public
op eigen kracht

De evolutie naar een wereld zonder vervuiling door fossiele brandstoffen en kernenergie is veel meer dan een ideaal. Het is een noodzaak en stilaan een economische evidentie. Milieuvriendelijke technologie breek overal door, ook in ons land. 
Trumps beslissing om de Verenigde Staten terug te trekken uit het klimaatakkoord van Parijs komt op een sleutelmoment. De wereld kan daardoor de kans verspelen op een veilig klimaat. Wat te doen? Kan Europa op eigen kracht de economie van de toekomst vorm geven en zo de balans naar de goede kant doen doorslaan? En hoe wordt Vlaanderen zelf snel minder afhankelijk van olie, gas en kernenergie.


Met aansluitend een panelgesprek.

Inleiding door Wouter Florizoone
De locatie is Swartehond Helleputplein.
In het panel: Katrien Rycken van Leuven 2030 en Pieter-Willem Lemmens (Onderzoeker voor Sandbag en voorheen de Vlaamse klimaatadministratie)

Het event is een samenwerking tussen Bond Beter Leefmilieu Leuven 2030Masereelfonds vzw Climaxi Oikos - Denktank voor Sociaal-Ecologische Verandering en CEO, Centrum voor Economische Ongehoorzaamheid