Boekvoorstelling met Ludo De Witte en Nick Meynen

Add to Calender 2017-11-16 19:00:00 2017-11-16 19:00:00 Boekvoorstelling met Ludo De Witte en Nick Meynen | Climaxi Een dubbele boekvoorstelling in 't Uilekot. vzw Climaxi nodigt de auteurs Ludo De Witte en Nick Meynen uit om er hun nieuwe boek voor te stellen. https://climaxi.be/agenda/boekvoorstelling-met-ludo-de-witte-en-nick-meynen 't Uilekot Herzele Climaxi no-reply@xio.be Europe/Brussels public
Frontlijnen

Op donderdag 16 november is er een dubbele boekvoorstelling in 't Uilekot. vzw Climaxi nodigt de auteurs Ludo De Witte en Nick Meynen uit om er hun nieuwe boek voor te stellen. In beide boeken komt vzw Climaxi aan bod, alleen al daarom worden ze uitgenodigd.

Ludo de Witte - Als de laatste boom geveld is, eten we ons geld wel op

Er is iets vreemds aan de hand. Terwijl alle ernstige wetenschappers luid aan de alarmbel trekken, sussen onze politici en bedrijfsleiders: de klimaatverandering wordt aangepakt. Veel mensen in de milieu- en arbeidersbeweging stappen daarin mee. Ze geloven dat technologische innovatie, hernieuwbare energie en een ‘slimme' fiscaliteit voor een transitie naar een duurzame samenleving kunnen zorgen. Als ze al niet beginnen over vegetarisme, dikketruiendagen of fietsen naar het werk.
Publicist Ludo De Witte heeft het helemaal gehad met die zoethoudertjes. In dit stevig onderbouwd traktaat brengt hij een ongemakkelijke boodschap: it's capitalism, stupid! Willen we de aarde en de mens redden van de ondergang, dan dringt een systeemwissel zich op. Wég van een economie met ingebouwde groeimotor. Radicaal, zegt u? Er zijn helaas geen oplossingen meer die niet radicaal zijn. De Witte breekt een lans voor ‘ecosocialisme' en roept milieuactivisten, syndicalisten en bezorgde burgers op om daarin mee te stappen. Of gaan we, als straks de laatste boom is geveld, ons geld opeten?

Nick Meynen - Frontlijnen, Een reis langs de achterkant van de wereldeconomie

‘Dit boek verdient een breed en internationaal publiek.' Dat schrijft Naomi Klein over Frontlijnen.
Het is geen toeval dat de wereldberoemde auteur van onder andere De shockdoctrine en No time zo onder de indruk is van dit verhaal. Zoals treinen je de achterkant van landschappen laten zien, zo troont Nick Meynen je mee langs de achterkant van onze mondiale economie. Hij maakt kennis met de afvalmaffia in Napels, aanschouwt de geschifte Griekse goudkoorts, ontdekt in Dubai dat er niet genoeg zand is en komt in Congo tot een verrassende vaststelling over de globale economie. Op elke plaats die hij aandoet, op elke frontlijn, komt naar boven: dit economisch systeem is onhoudbaar want het maakt mens, dier en planeet ziek. Toch is Meynen niet pessimistisch, zelfs niet in tijden van Trump. Hij toont hoe overal mensen in de maalstroom rechtop gaan staan en zich verzetten tegen het kwartaalkapitalisme. Non-fictie van de bovenste plank waarin de Grote Verhalen van deze tijd oplichten.

Filip de Bodt, werknemer van vzw Climaxi stelt de auteurs een aantal vragen en geeft daarna ook het woord aan het publiek.

Locatie: 't Uilekot vzw, Groenlaan 39, 9550 Herzele.
Inkom: €3

Dit is een organisatie van Climaxi vzw ism 't Uilekot vzw

eu en sofs

Climaxi (Friends of the Earth Flanders) gratefully acknowledges financial assistance from the European Union. The contents of this document are the sole responsibility of Friends of the Earth Flanders and cannot be regarded as reflecting the position of the European Union. The European Union cannot be held responsible for any use which may be made of the information this document contains.