AV: de toekomst van vzw Climaxi + actie HEBDO

Datum: 
za, 10/01/2015 - 17:00 to 22:30

Locatie

't Uilekot
Groenlaan 39
9550 Herzele , VOV
België
Type Activiteiten: 

Het einde van het jaar nadert en Climaxi bereidt zich volop voor op een nieuw werkjaar.
Iedereen is alvast welkom op de Algemene Vergadering (10 januari).

Algemene Vergadering

Op zaterdag 10 januari komen we om 17u samen in vzw 't Uilekot te Herzele. Tijdens deze Algemene Vergadering komen heel wat punten aan bod die de toekomst van Climaxi zullen bepalen:

  • We bespreken het financieel behoefteplan: omdat Climaxi een positieve evaluatie kreeg, hebben we recht om een verhoging van onze subsidies aan te vragen. Of die toegekend worden is een ander verhaal, maar het is tegelijkertijd een mooie oefening waarbij we onze eigen toekomst een beetje proberen uit te stippelen. Dat wil ook zeggen dat we zelf moeten kiezen welke acties we de volgende jaren willen voeren, welke thema's we willen opnemen.
  • We stellen een jaarplanning op, di het voorgaande concreter maakt voor 2015.
  • We kregen een njet op een aanvraag voor een nieuw filmproject rond korte keten in de landbouw. Samen willen we kijken hoe we hier op reageren: niet? Raad van State? Andere acties?
  • We maken kennis met de nieuwe Raad Van Bestuur. (Kandidaten zijn nog steeds welkom! Neem zeker contact met ons op voor meer info.)
ACTIE HEBDO
De wereld kreunt onder de oorlogen en conflicten. Honger en sociale onrechtvaardigheid tieren welig. De klimaatopwarming wordt maar niet gecounterd. De aanslagen in Parijs zijn een zwarte etappe in deze spiraal. Vzw Climaxi en vzw ’t Uilekot roepen iedereen op om morgen zaterdag 10 januari mee het licht te komen aansteken. Met lichtbalonnen willen we tussen 19 en 20 uur de Herzeelse Groenlaan opfleuren. Wij komen samen op de Oude Trambaan, aan vzw ‘t Uilekot. Wij roepen daarmee op voor Vrede, Verdraagzaamheid en Vrije Meningsuiting. Iedereen die dit soort confrontatie tussen gemeenschappen wil verder zetten of uitbuiten kan op onze tegenstand rekenen.

Om 20u houden we een nieuwjaarsreceptie om iedereen te bedanken die zich het afgelopen jaar inzette.

Vanaf 21u is er een concert van cafeebiezar.

De vzw is vlot bereikbaar vanuit het station te Herzele (spoorlijn Brussel-Kortrijk).