Global Strike for Future - Zottegem

Klimaatbetoging Zottegem

Net als in andere steden willen wij in Zottegem met mensen uit de regio Z.O.-Vlaanderen actie voeren voor een beter klimaat en politieke veranderingen die dat mogelijk maken.

Wij komen niet alleen op voor een klimaatwet, maar ook voor ecologische én sociale initiatieven die deze wet concreet moeten vorm geven: bijvoorbeeld een betonstop, beter openbaar vervoer in onze regio, verbetering van de publieke dienstverlening, méér bos, hernieuwbare energie in plaats van kernenergie en financiering daarvan door de sterkste schouders.

We komen samen aan het station van Zottegem (stationsplein), om 18.30u. Voor wie met de trein komt, zijn er treinverbindingen heen en terug naar Geraardsbergen, Brussel, Kortrijk en Gent.

Voor mensen die per fiets komen, is er een bewaakte fietsenstalling aan de voorkant van het station, in de Musselystraat.

Om 19u. vertrekken we voor een tocht van ong. 4 km door Zottegem. Daarna komen we terug bij het station van Zottegem aan.

Bij begin en einde zijn er ook speeches van enkele initiatiefnemers en deelnemende organisaties.

Het einde van de actie is voorzien rond 21u.

We hopen op een goede opkomst van mensen uit de regio, die hun bezorgdheid voor het klimaat willen duidelijk maken. Door de betoging ook in Zuid-Oost-Vlaanderen te organiseren, kunnen ook mensen die niet naar de betogingen in de grote steden gaan, makkelijker deelnemen.

Alle info ook via ons facebook-event: Global Strike for Future - Zottegem

 

 

Deelnemende organisaties:

ABVV-Oost-Vlaanderen,

Curieus Herzele,

cvba Eco&Fair,

Fietserbond Geraardsbergen-Lierde,

Fietscampagne Cycling The City,

GROS Zottegem (Broederlijk Delen, TRIAS, 11.11.11, Wereldsolidariteit, Wereldwinkel Zottegem,  Toogal Djangue, vzw Kisangani, vzw Bollé Bollé, Fair-trade, Atheneum Zottegem, Born in Africa),

Milieufront Omer Wattez vzw,

Natuurpunt Zwalmvallei en Herzele,

Voedselteams,

vzw ‘t Uilekot,

vzw Climaxi,

Youth for Climate Gent