Gent: Climaxi en het Gents klimaatplan

Datum: 
ma, 14/03/2016 - 19:30 to 21:30
Type Activiteiten: 

Meewerken aan Climaxi Gent?

Na onze geslaagde activiteiten rond oa de klimaattop in Parijs, is het tijd om te kijken wat 2016 in petto heeft. Onze blik viel daarbij op het Gents klimaatplan. Onlangs vierde de stad “1 jaar Gents klimaatplan” met enkele cijfers die moeten aantonen dat er schot in de zaak komt: er worden meer energiepremies aangevraagd, bedrijven doen investeringen om de energiefactuur naar beneden te halen en mensen kunnen hun restjes op restaurant mee naar huis nemen.

Vraag is of de stad de lat wel hoog genoeg legt en of ze ook meer structurele problemen wil aanpakken. Wat met cijfers die niet zo goed in het plaatje passen? Zoals staalbedrijf Arcelor Mittal dat ‘uit’ het Gents klimaatplan valt maar wel goed is voor ongeveer ¾ van de totale Gentse uitstoot? Hoe rijmen we dit klimaatplan met grootse projecten zoals de mogelijke komst van The Loop?

Steven Desanghere komt wat meer uitleg geven over de valkuilen van zo een Gents klimaatplan. Samen kijken we dan hoe we hier als Climaxi Gent kunnen op inspelen met de gepaste acties, artikels en tussenkomsten.

Laat even iets weten als je er kan bij zijn! Famke(at)motherearth.org

Maandag 14 maart in het Climaxi kantoor in het Gents Ecologisch Centrum (K Maria Hendrikaplein 5-6). We starten om 19u30.

Famke Vekeman en Lieve Van Dijck