Gooik: Bezoek aan De Paddenbroek

Datum: 
wo, 23/12/2015 - 10:00 to 18:00
Type Activiteiten: 

Op woensdag 23 december organiseert Climaxi Vlaams-Brabant een uitstap naar Gooik. We bezoeken er de werking van De Paddenbroek, een educatief centrum dat werkt rond natuur en milieu, maar dat ook de uitvalsbasis vormt voor projecten rond collectieve wijkrenovaties en de energiecoöperatieve PajoPower. Over die twee laatste projecten willen we graag méér aan de weet komen.

We worden in Gooik ontvangen door Ludo Stassen. Tijdens de voormiddag gaan we op bezoek bij De Paddenbroek, waar we ontvangen worden door inspirator Bruno Moens. Hij zal ons meer vertellen over de projecten waarmee hij samen met vele anderen het Pajottenland energie-onafhankelijk wil maken. 's Middags eten we samen een broodje. En tot slot zal Ludo ons begeleiden op een wandeling door het Gooikse groen.

Vanuit Leuven vertrekken we met de trein van 8.34u. We treinen tot in Brussel-Zuid, waar we overstappen op de bus. Het bezoek aan de Paddenbroek kan dan starten om 10u stipt (ook handig voor mensen die niet uit de regio Leuven komen en ter plekke willen aansluiten). 's Avonds willen we zeker tegen 16u terug in Leuven zijn.

Heb je interesse om erbij te zijn? Zeer welkom! Laat het dan weten via een mailtje aan climaxi.vlaamsbrabant@gmail.com.