België en Brussel TTIP/CETA/TISA vrij!

Datum: 
wo, 15/07/2015 - 12:30 to 14:30
Type Activiteiten: 

Een Paard van Troje bedreigt onze democratie, onze sociale verworvenheden, onze hoge medische en culturele standaarden, onze regelgeving m.b.t. voedselveiligheid en ecologie, ja, zelfs onze onafhankelijke rechtspraak. Het gevaar schuilt in de vrijhandelsverdragen TTIP, CETA en TISA die op dit moment in het grootste geheim door de Europese Commissie onderhandeld worden. Op 15 juli vindt in Brussel de Tiende Ronde in de onderhandelingen over het TTIP plaats, en dat terwijl een groot aantal Brusselse gemeenten zichzelf recent TTIP-vrij verklaard hebben en de weerstand in de publieke opinie tegen deze verdragen alleen maar groeit.  

Wij willen een krachtig signaal geven aan de onderhandelaars en hun duidelijk maken dat de tijd dat ze vrijelijk hun verwerpelijke plannen konden bedisselen op Brussels grondgebied voorbij is. Wij zullen hen achtervolgen waar ze zich ook verbergen en de stem van het volk luidkeels ten gehore brengen, met gezang, slogans, creatieve acties, sit-ins, affiches en andere vreedzame vormen van feestelijk burgerprotest.

Dat dit effect heeft blijkt nu al uit het feit dat de oorspronkelijke locatie voor deze onderhandelingsronde is geschrapt. Waar de besprekingen dan wel doorgaan is op dit moment nog niet geweten...

Bereid je voor en kom op 15 juli massaal naar deze nog nader te melden locatie. Wij houden je op de hoogte van plaats en tijd. Consulteer de FB-pagina regelmatig voor updates. 

De dag van de actie zelf kan je terecht op volgend GSM-nummer voor alle praktische info: 0465 15 48 75