Debat rond Klimaatbeleid in Hasselt

Datum: 
di, 30/06/2015 - 20:00 to 22:00
Type Activiteiten: 

Natuurpunt Limburg en de Limburgse Milieukoepel organiseren een debat- en info avond rond het klimaatbeleid. David Dessers van vzw Climaxi is er bij! 

Waar? Domein Kiewit, Hasselt

Deelname gratis

 

Sprekers Stijn Meuris van de Klimaatzaak, Jonathan Lambregs van de Bond Beter Leefmilieu en David Dessers van Climaxi laten ons op een aangename manier kennis maken met de laatste ontwikkelingen op het vlak van klimaatbeleid.

De transitie naar een duurzaam energiemodel en klimaatvriendelijke samenleving is ingezet. Wist je bvb dat er vorig jaar meer capaciteit aan groene energie is bijgekomen wereldwijd, dan aan fossiele energie?  Ook in Vlaanderen beweegt er wat:  9000 mede-eisers willen via de klimaatzaak het klimaat een stem geven in de rechtbank. Ook het breed netwerk van de klimaatcoalitie met een 70-tal leden uit de milieubeweging, noord-zuid-beweging, vakbonden en jongeren wil dat beleidsmakers krachtige maatregelen nemen om klimaatrampen te vermijden. Deze vormen immers niet alleen een bedreiging voor het leefmilieu, maar ook voor de sociale cohesie en de meest kwetsbare mensen in Zuid en Noord.