Forumtheater Klimaat

Datum: 
vr, 20/03/2015 - 20:00 to 22:00

Locatie

Madam Fortuna
Sergeyselsstraat 20
2149 Borgerhout , VAN
België
Type Activiteiten: 

In december 2015 komen in Parijs wereldleiders samen om zich over de klimaatkwestie te buigen. Wetenschappers zijn het erover eens: de klimaatverandering laat zich nu al voelen in het zuiden, en zonder daadkrachtig antwoord stevenen we af op een globale catastrofe. Kunnen we het ons als burger veroorloven om onverschillig te wachten op een politieke oplossing of nemen we zelf het heft in handen?

“Wat kunnen wij doen?”
Om dit soort essentiële vragen te beantwoorden, ontwikkelde theatermaker en activist Augusto Boal het forumtheater.
Deze werkvorm heeft tot doel via dialoog de werkelijkheid beter te leren kennen, om haar vervolgens te kunnen veranderen. In de speelruimte van het theater kunnen immers nieuwe strategieën uitgeprobeerd worden. Theater als een repetitie voor de werkelijkheid.

Bij de eerste opvoering door het theatergezelschap loopt het slecht af voor de hoofdrolspeler.
Hierna volgt het interactieve gedeelte: we hernemen de opvoering en het publiek kan nu spelers vervangen. Zo wordt er een nieuwe afloop ontwikkeld waarbij ieder gestimuleerd wordt om mee na te denken over zijn mogelijkheden, als het ware een oefening voor de werkelijkheid.

Om samen met jullie de dialoog aan te gaan, ontwikkelden Intal, LABO vzw en U Move 4 Peace – met steun van Geneeskunde voor de Derde Wereld – het forumtheaterstuk ‘WHEN THINGS HEAT UP’.

Geen ver-van-je-bed-show dus, maar het klimaat op jouw bord!
Waar staan wij als burger in de hele klimaatkwestie? Trekken we de straat op om onze politici te wijzen op hun verantwoordelijkheid? Of volstaat het om zelf de juiste keuzes te maken en, neem nu, bio en lokaal te eten?
Een greep uit te vragen die tijdens het stuk kunnen opborrelen... en die het participatieve luik ongetwijfeld zullen spijzen.

Op 20 maart in zaal Madam Fortuna (Sergeyselsstraat 20, 2140 Borgerhout), om 20u.
Tickets kunnen opgehaald worden vanaf 19u.

TICKETS: 7 euro / 5 euro (reductie: -18, studenten, werklozen, mindervaliden & 65+).

RESERVEREN & INFO via antwerpen@intal.be (naam + aantal personen + datum)