Fusie Friends of the Earth en Climaxi

Met veel plezier informeren we u over de fusie tussen Friends of the Earth Vlaanderen & Brussel en Climaxi. Na drie jaar intensieve samenwerking hebben beide organisaties besloten de krachten te bundelen. Zo vormen we hier in Vlaanderen en Brussel een nieuwe, systeemkritische beweging voor sociale en ecologische rechtvaardigheid.

Vanaf nu neemt Climaxi vzw de activiteiten over van Friends of the Earth in Vlaanderen en Brussel. De organisatie zal werken aan een breed spectrum aan thema’s rond milieu, mensenrechten en ontwapening. De bedoeling is om lokale gemeenschappen te ondersteunen in hun strijd tegen milieuproblemen, sociale en  economische onrechtvaardigheid. De komende maanden zullen we onder andere:
- De vissersgemeenschappen aan de Belgische kust ondersteunen.

- Samenwerken met een lokale groep in Limburg en ingaan tegen de plannen om steenkoolgas te ontginnen.

- De kernramp in Fukushima herdenken en de sluiting van de kerncentrales eisen.

- Mobiliseren voor de VN-klimaatconferentie in Parijs, eind 2015.

Met deze fusie wordt Climaxi de Vlaamse afdeling van Friends of the Earth International. Het lidmaatschap geeft Climaxi toegang tot actiemiddelen, ervaring en informatie van gelijkaardige organisaties in 74 landen. Het geeft ons de kans om samen een luidere stem te laten weerklinken op internationaal vlak en om in solidariteit te werken met milieuactivisten over de hele wereld. De organisatie zal dan ook door het leven gaan als Climaxi - lid van Friends of the Earth International.

Voor meer informatie kan u contact opnemen met famke[at]climaxi.org 


Wat betekent dit voor u, als lid of donateur?
Eerst en vooral: hartelijk bedankt voor uw financiële steun gedurende de afgelopen maanden en vaak vele jaren!  Dankzij deze inkomsten maken we onze werking minder afhankelijk van subsidies en werken we aan een eigen financiële poot. Een echte must voor een organisatie als deze.

Aangezien het werk van Friends of the Earth voortgezet zal worden door Climaxi, hopen we dat u ons zult blijven steunen. Als u een doorlopende opdracht bent opgestart in het verleden, zal deze automatisch blijven doorlopen, totdat u hem stopzet. Uiteraard bent u vrij om dat op elk moment te doen. U hoeft niet van bankrekening te veranderen want onze rekening blijft bestaan.

Als u ook de nieuwsbrief online ontving, dan zal u vanaf heden de nieuwsbrief van Climaxi ontvangen. U kan zich uiteraard altijd uitschrijven. Vanaf nu krijgt u ook alle publicaties van Climaxi en uitnodigingen voor onze evenementen. Climaxi breng minstens twee inhoudelijke dossiers per jaar uit. Een driemaandelijks tijdschrift, zoals dit bulletin, heeft Climaxi echter niet.

Verder ontvangt u binnenkort ook een nieuwe sympathisantenkaart van Climaxi. Op vertoon van deze kaart ontvangt u, zoals vroeger, korting in het Lekker Gec en Komkommertijd, twee vegetarische restaurants in Gent.

Voor alle vragen rond uw lidmaatschap of donateurschap, neem contact op met famke[at]climaxi.org