Vergadering: geen teerzandolie in Antwerpse Haven !

Datum: 
za, 11/10/2014 - 10:00 to 15:00
Type Activiteiten: 

Vzw Climaxi maakt zich zorgen om de aankondiging van ExxonMobil om een nieuwe raffinaderij te bouwen in de Antwerpse Haven. Deze raffinaderij zou onder meer geschikt zijn om Canadese teerzandolie te verwerken tot brandstof.
Teerzandolie heeft een enorme impact op het milieu. Om deze onconventionele brandstof te ontginnen, heeft men enorme hoeveelheden water en minstens drie maal zoveel energie nodig dan bij conventionele olie.
ExxonMobil maakt er zelfs geen geheim van dat het in de Antwerpse Haven de omstreden teerzandolie wil gaan verwerken. Terwijl Geert Bourgeois, Annemie Turtelboom en Bart De Wever donderdag de eerste spade in de grond staken van de nieuwe raffinaderij, meldde ExxonMobil zelf via Twitter: “Het is belangrijk dat Europa geen energiebronnen weert, zoals de Canadese zware olie.”
Meer info vinden jullie hier.

Dit baart verschillende mensen zorgen. Daarom wil Climaxi samen met anderen samenkomen om te bekijken hoe we hiertegen actie kunnen ondernemen.

We komen deze zaterdag (11 oktober) om 10u samen in vlakbij het station Antwerpen-Centraal.

Adres: Hopper Jeugdverblijf, Stoomstraat 3 in Antwerpen, op 5 minuten stappen van Antwerpen-Centraal.

Route: Aan uitgang van het station (kant van de De Keyserlei) ga je naar links (Pelikaanstraat, waar de taxi's staan). Je wandelt langs het station tot je links de Lange Kievitstraat ziet. Die draai je in. In de Lange Kievitstraat neem je de eerste rechts (Stoomstraat). Nummer 3 = Hopper Jeugdverblijf.

Gelieve een seintje te geven als je komt!

David & Lieve
daviddessers(at )hotmail.com
lieve(at )climaxi.org