Europese Actiedag: Stop TTIP

Datum: 
za, 11/10/2014 - 14:30 to 21:00

Locatie

La tricoterie (nabij Brussel-Zuid)
Théodore Verhaegenstraat 158
1060 Brussel
België
Type Activiteiten: 

TTIPOp 11 oktober is het de Europese actiedag tegen het Amerikaans-Europese handelsverdrag (TTIP) en andere investeringsakkoorden (CETA en TISA).

Iedereen is welkom vanaf 14u30.
Vanaf 15u vinden er presentaties en discussies plaats.
Vanaf 18u zijn er concerten.

Verenigingen, vakbonden, boerenbewegingen uit heel Europa komen op straat om de onderhandelingen over TTIP, CETA en TISA te stoppen. Wij willen andere handelsbetrekkingen waar de rechten van volkeren, democratie en milieu eerst komen.

Deze handelsakkoorden bedreigen namelijk onze reeds verzwakte democratie. Bovendien effenen ze het pad voor aanvallen op het milieu, de gezondheidszorg, voedselsoevereiniteit, werk, publieke diensten, digitale vreiheid,...

  • TTIP: Het transatlantisch partnerschap voor handel en investeringen wordt stinds juli 2013 onderhandeld tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie.
  • CETA: Het algemeen economisch- en handelsakkoord tussen de Europese Unie en Canada, waarvan de onderhandelingen bijna afgerond zijn.
  • TISA: Het akkoord over handel in diensten waarover 50 landen momenteel onderhandelen, waaronder de lidstaten van de Europese Unie.