Volksvergadering: Wat na 25 mei?

Datum: 
ma, 16/06/2014 - 19:30 to 22:00
Type Activiteiten: 

Heel wat sociale organisaties hielden het hart vast voor én tijdens deze verkiezingen. Het zegevierende vlaams-nationalistisch programma is voor hen immers niet direct opbeurend te noemen: inperken van de werknemersrechten, beperking van de pensioenen, beperken in de tijd van de werkloosheid, het BAM-tracé komt er in Antwerpen en allicht zonder overkapping, weinig klimaatacties, groeiend nationalisme enz…

Na de verkiezingen vragen wij ons af hoe de vork in de steel zit: wordt de soep even heet gegeten als ze geschonken wordt? Wat kan de invloed zijn van de centrumrechtse coalities die in de maak zijn? CD&V-N-VA, wat geeft dat voor de thema's waar sociale bewegingen mee bezig zijn en hoe reageren we best?

vzw Climaxi organiseert in samenwerking met de bediendenvakbond BBTK, het Financieel Actienetwerk (FAN) en vzw 't Uilekot een open vergadering voor basiswerkers en vrijwilligers uit het socio-cultureel werkveld. De inleiders zijn Inge De Vriendt (Financieel Actienetwerk), Johan Dumortier (BBTK) en Filip De Bodt (vzw Climaxi). Zij beperken zich tot een klein kwartiertje. Daarna is het aan het publiek om in groep de gebeurtenissen te evalueren en te werken rond de toekomst. 

De avond gaat door op maandag 16 juni om 19u30 in vzw 't Uilekot Groenlaan 39 te Herzele. De inkom is gratis.

Info: Filip De Bodt (0496/718472)