Visserij

Wil men proper water met vis? Breek de riolen op.

Verschillende media bespreken vandaag, dinsdag 17 mei, een studie van INBO (Instituut Natuur en Bos van de Vlaamse Gemeenschap). Die toont aan dat er opnieuw vis zit in de Vlaamse rivieren. Climaxi heeft geen problemen met de degelijke studie maar relativeert de resultaten. Het gaat niet zo goed met de waterzuivering in Vlaanderen als men het voorstelt, we moeten dringend rekening houden met klimaatopwarming én als men méér proper water wil, dan zal men sommige riolen opnieuw moeten opbreken, zegt de vereniging. Waterzuivering wordt anders onbetaalbaar. Climaxi houdt zich bezig met de relatie tussen klimaat en sociale rechtvaardigheid.

Vlaamse regering keurt klimaattraject goed.

Vlaamse klimaatflopDe Vlaamse regering heeft vorige week vrijdag een nota van minister Schauvliege goedgekeurd waarin uitgelegd wordt hoe men de klimaatproblemen verder wil aanpakken. Via ronde tafels en specialistenvergaderingen wil men tegen begin 2018 een klimaatplan vastleggen dat garandeert om tegen 2050 80 tot 95 % van de C02-uitstoot uit de lucht te verwijderen. Vlaanderen volgt op die manier de Europese normen. Hoe dat allemaal concreet moet verlopen en wat het medebeslissingsrecht is van de inwoners,dat blijft allemaal zeer onduidelijk.

Gent: Les Damnés de la Mer

Datum: 
di, 22/03/2016 - 19:30 to 22:30
Type Activiteiten: 

De bannelingen van de zee” is een documentaire van de Belgische Marokkaan Jawad Rhalib. De film brengt een schrijnend dubbelportret van arme Marokkaanse vissers die vanwege het quotum niet mogen uitvaren, én van de Zweedse kapitein die met zijn moderne boot ongehinderd hun zee leegvist.Na de film gaan Filip De Bodt van Climaxi vzw en Sarah Vanden Eede van WWF in debat.

Gent: Ontbijt met een rebel

Datum: 
zo, 06/03/2016 - 09:00 to 12:30
Type Activiteiten: 

Koffie met een rebel! Word écht wakker op zondagochtend 6 maart tussen 9u30 en 12u30 met een heerlijk ontbijt en rebelse verhalen. Deelnemers en sprekers – Kwaku uit Ghana, Filip uit België, Robinson en Renso uit Colombia, Maria uit Griekenland en Mihaela uit Roemenië – ontmoeten elkaar en nemen jou mee naar de frontlinie van hun strijd om water. Kosten: € 7. Inschrijven kan via ontbijtmeteenrebel@gmail.com vóór 4 maart.

Johan Vande Lanotte: Vlaamse vissers zijn geen grote vernieuwers.

ex-HVB hoofdredacteur Flor Vandekerckhove en Filip De BodtIn november gaf Climaxi éénmalig Het Visserijblad opnieuw uit. Op 1500 exemplaren wilden we opnieuw tonen dat er wél aandacht is voor visserij in Vlaanderen. Eén van de interviews in het blad was er eentje met Johan Vande Lanotte, ex-minister van Visserij én burgemeester van Oostende. Over visserij, Oostende, de Oosteroever, ferryverbindingen enz...

Subscribe to RSS - Visserij