Varia

Gaza: oorlog om gasmonopolie

Sinds half juli startte Israël de zoveelste oorlog tegen de Palestijnen. Officieel gaat het om een wraakactie voor de dood van drie gekidnapte studenten. De zionistische staat wil de ondergrondse tunnels onder de grens plat leggen om infiltratie van actievoerders en strijders tegen te houden. In werkelijkheid gaat het om een poging om de grootste gasbel in de omgeving onder controle te krijgen.

Antwerpen: Boekvoorstelling: Oorlog zonder grenzen

Datum: 
di, 21/02/2017 - 19:30 to 22:00
Type Activiteiten: 

In dit boek toont Ludo De Brabander (Vrede vzw) hoe de politiek van westerse en regionale machten in de Arabische wereld overal als een boemerang in het gezicht van gewone mensen terugvliegt. Hij schetst een verhaal over de koloniale opdeling van het Midden-Oosten en Noord-Afrika, internationale energiehonger, steun aan autoritaire regimes, wapenleveringen en militaire interventies. Die cocktail zorgt voor chaos en geweld in Afghanistan, Irak, Libië en Jemen en dus voor miljoenen vluchtelingen naar de buurlanden en Europa.

Een eerste bilan van het nieuwe decreet voor het sociaal-cultureel volwassenenwerk

Dit artikel is afkomstig van de FOV (Federatie van Organisaties voor Volksontwikkelingswerk) waarvan Climaxi lid is. De FOV verdedigt sinds 2000 de belangen van de gesubsidieerde sociaal-culturele organisaties bij overheden en bij andere beleidsinstanties. De FOV neemt het dus op voor de sociaal-culturele sector, zowel voor de individuele organisaties als voor de hele sector.

Subscribe to RSS - Varia